Project

Jon Fosse: Stein til stein

The piece Stein til stein was originally made for the Oslo Poesifestival at the Litteraturhuset in september 2013.

Stein til stein – a poetry concert with Jon Fosses minimalistic and symbolic poems performed by Anne Marit Jacobsen, woven together with colorful voice sounds by Ruth Wilhelmine Meyer and Helge Liens piano landscapes.

Texts: ”Stein til stein” Poems by Jon Fosse (Samlaget 2013).
Music: Helge Lien and Ruth Wilhelmine Meyer.
Performed by: actress Anne Marit Jacobsen, pianist Helge Lien and singer Ruth Wilhelmine Meyer.

This program was supported by Fond for utøvende kunstnere, Fritt Ord and Samlaget.

Stein til stein: CD recording and release at the National Theatre

Anne Marit Jacobsen, Helge Lien and Ruth Wilhelmine Meyer recorded Jon Fosses poems with music in the legendary Rainbow Studio with the sound engineer Jan Erik Kongshaug.

The release performance took place in the National Theatre in Oslo.

Ruth Wilhelmine Meyer also worked with Jon Fosses: Olavs draumar in the project «Synge Olavs draumar».

Video "Sky av lys"

YouTube video

Review by Ingvild Runde from NPK / June 30, 2015

Eit mediterande og overjordisk høgdepunkt

Review by Geir Vestad from Hamar Arbeiderblad / July 2, 2015

… Her er det ikke tekst og akkompagnement det dreier seg om, men snarere etableres en helhet av klanger, rytmer og meninger. Og nettopp denne helheten er det som understreker og utvider de store dramatiske rommene i Fosses verden …

Terningkast 5

Anne Marit Jacobsen, Helge Lien, Ruth Wilhelmine Meyer: «Stein til stein» (Grappa, 2014) er pianist Liens og vokalist Meyers verkstedsutviklede og innlevde musikk til den dedikerte skuespiller Anne Marit Jacobsens besjelende opplesing fra Jon Fosses diktbok «Stein til stein». Musikken er ikke en dekorativ innramning, men trenger tvert imot inn i Fosses ordøkonomiske dikt og fremhever det sanselige, varme og livsnære.

Bjarne Søltoft

Hver gang sangeren Ruth Wilhelmine Meyer leser Jon Fosse, kanskje den største norske forfatteren og lyrikeren hvor som helst i verden nå, så får hun små, nye glimt av innsikt. Det førte etterhvert til ønsket om å lage musikk av/med/til noen av hans dikt. Sammen med skuespilleren Anne Marit Jacobsen og pianisten og komponisten Helge Lien, har stemmekunstneren Meyer laga “Stein til stein” – en flott og annerledes hyllest av og til Jon Fosse.

Alle de tre kunstnerne er sidestillt – noen ganger er det resitatøren som ligger lengst fremme, andre ganger pianisten og andre ganger igjen sangeren. Uansett så har de som mål å løfte fram de spesielle, djupe og underlige tankene til Fosse – og av og til kan det hende at også noen andre enn Meyer får små glimt av innsikt ….

Jon Fosses verden er ikke den enkleste å ta seg inn i – har jeg skjønt. Anne Marit Jacobsen, Helge Lien og Ruth Wilhelmine Meyer gjør en flott og inderlig jobb med å åpne den opp og ta oss med inn i den.

Tor Hammerø

Jon Fosse-konsert på Litteraturhuset i dag. Utrolig bra. Anne Marit Jacobsen leser Fossedikt så vakkert og Ruth Wilhelmine Meyer synger som du aldri har hørt det før. Riktig. Dette har du aldri hørt før. Rett og slett utrolig. Helge Lien på piano. Rydd landets scener!

Sissel Benneche Osvold – journalist

En helt FANTASTISK “poesikonsert” med utgangspunkt i Jon Fosses diktsamling “Stein til stein” på Litteraturhuset i formiddag, med Anne Marit Jacobsen, Ruth Wilhelmine Meyer og Helge Lien – en utrolig samstemt forestilling av dikt, vokal lyd og klaver.

Einar Dahl – regissør og scenograf